Yalçın Küçük'e Özgürlük!

Kimilerine göre, “gittikçe küçülen dünyamızın renklerinden biri”, kimilerine göre, “delilikle dâhilik arasında gidip gelen”, kimilerine göre “şeytana pabucunu ters giydirecek kadar zeki”, kimilerine göre ise “hapishane hapishane dolaşan” biridir.

Birkaç sözcükle anlatılamayacak kadar çok sıfata ihtiyaç duyulacak bir aydın Yalçın Küçük…

Türkiye’de “hocaların hocası” olarak anılan az sayıda bilim insanından biri; iktisatçı, planlamacı, gazeteci-yazar ve kendi deyimiyle, “dava mankeni”…

Yarım asrı aşkın bir zamandır defalarca “sanık” sandalyesine oturtulmuş, darbe dönemlerinde üniversiteden kovulmuş, hapse atılmış, sürgün edilmiş, adı “andıç” listelerine eklenmiş olan Yalçın Küçük, yine ve bu defa iki yılı aşkın bir süredir, zindanda tutulmaktadır.

“Ergenekon” adı verilen bir “örgüt”, Genelkurmay, PKK, CHP ve Oda TV olmak üzere, beş ayrı kurum ve örgütü birden “yönetip yönlendirmek” gibi büyük iddialarla suçlanan Yalçın Küçük’ün dava dosyalarında ise, telefon görüşmeleri, çalışma notları, konferanslar, söyleşiler ve televizyon konuşmaları gibi, bir aydının, bir düşünce insanının, bir yazarın olağan faaliyetlerinden başka hiçbir “delil” yer almamaktadır.

Yalçın Küçük, “tutuklu yargılandığı” Oda TV davasında, bir başka davadan daha tutuklu bulunan bir diğer “sanık” dışında, tek “tutuklu sanık” konumundadır.

Yalçın Küçük şahsında tutuklu olan; düşünce, akıl, bilim, aydın onuru ve devrimci inattır.

Kendisinin de mücadelesini verdiği diğer bütün hukuksuzluk ve haksızlıkları unutmaksızın, 75. yaşını da zindanda karşılayan Yalçın Küçük’ün, hukuk, vicdan ve insanlığa aykırı olan hapisliğini kabul etmiyor, derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz.

Yalçın Küçük'ün 75. yaşı ve daha fazlası için:

Yalçın Küçük'e Özgürlük!