Çevrimiçi imza kampanyaları, bir sorunu dile getirmek, destekçiler bulmak ve bir fare tıklamasıyla küresel sorunları etkilemek için bir fırsattır. Change.org platformu, zorlukların üstesinden gelmek ve hayatları değiştirmek için birlikte çalışan milyonlarca insanı bir araya getirdi.

Hindistan: Assam’da köy çocukları için okula köprü inşa ediliyor
Suthea köyündeki okul, yolu ya da köprüsü olmayan bir adada yer alıyor. Köydeki çocuklar her gün sınıfa gitmek için alüminyum bir tencereyi kayık olarak kullanmak zorundaydı.

Başarılı dilekçe, devlet üzerinde baskı oluşturulmasında rol oynamıştır. İktidardaki Bharatiya Janata Partisi’nden eyalet meclisi milletvekili Pramod Borthakur, yetkililerden neden ciddi bir işlem yapılmadığına dair bir açıklama talep etti. Okul çocukları için bir köprü inşasının temeli atıldı.

Avustralya: Sidney yaban hayatı koridoru golf sahası inşaatından kurtarıldı
Bayview Golf Sahasının Winneremy Bay Park kıyısı ile Katandra Bushland Reserve arasında inşa edilmesi planlanmıştır. Aradaki boşluk, hayvanların ve kuşların serbestçe dolaşmasına olanak tanıyan bir yaban hayatı koridorudur.

Çevrimiçi bir dilekçe 74.000 imza topladı. Sonuç olarak, arazi mahkemesi golf sahasının geliştirilmesi kararını reddetmiş ve yaban hayatı koridoru korunmuştur.

Hindistan: restoranlar su tasarrufu yapmaya başladı
Hindistan’da su kıtlığı nedeniyle insanlar ölüyor. Restoranlar su bardaklarını ücretsiz olarak yarı dolu veya yarı boş olarak doldurur. Sonuç olarak, her yıl 14 milyon litre israf edilmektedir.

Glasshalfful hareketi, restoranlara ve konuklara daha fazla kaynak bilincine sahip olmaları ve yeniden doldurma talep edilmediği sürece yarım bardak su doldurmayı bir kural haline getirmeleri çağrısında bulundu.

İmza kampanyası 13.000 kişi tarafından desteklendi ve NRAI restoranlarda su tasarrufu için teşvikler başlattı.

Pakistan ve dünya: Yoksul ailelerin kız çocukları okulda 12 yıllık ücretsiz eğitim alıyor
Üçüncü dünya ülkelerinde 60 milyondan fazla kız çocuğu maddi ve eşitlikle ilgili nedenlerden dolayı okula gidememekte ve eğitimlerini tamamlayamamaktadır. Malala Yousufzai kız çocuklarının eğitim hakkını savundu ve bunu savunmak için hayatını riske attı. Malala’nın cesareti küresel bir harekete yol açtı.

withmalala hashtag’i dünyanın dört bir yanına yayıldı. Kadınların ücretsiz eğitimi için internette başlatılan imza kampanyasına 1.108.101 kişi destek verdi. “Eğitim için Küresel Ortaklık (GPE) dünya çapında 12 yıllık ücretsiz ilk ve orta öğretime destek vereceğini açıkladı.

İspanya: Kanser araştırma projeleri için 200 milyon Avro’dan fazla onay verildi
İspanya’daki Granada Üniversitesi’nden bilim insanları, kanser kök hücre tedavisinde yeni bir ilacın etkinliğini kanıtladı.

İmza kampanyasına 1 milyondan fazla kişi destek verdi. Departman, change.org’daki imzacılardan yaklaşık 43.000 Avro ve Granada Üniversitesi’ndeki kanser araştırmalarını yeniden başlatmak için Endülüs Konseyi’nden 200.000 Avro aldı.

İtalya: Eurospin kafesli tavuk yumurtalarını terk etti
Eurospin (İtalya’nın önde gelen süpermarketlerinden biri) kafesli yumurta satışını durdurma yönündeki tüketici taleplerini bir yıldan uzun bir süredir görmezden gelmektedir. Kuşların istismarına karşı internette başlatılan bir imza kampanyası yaklaşık 100.000 imza topladı. Eurospin nihayet Facebook’ta tavukların yaşam kalitesini artıracağını ve kötü niyetli ürünleri terk edeceğini duyurdu.

Endonezya: plastik poşetler artık ücretsiz dağıtılmayacak
Tek kullanımlık poşetler çöp gibi yığılıyor ve çevreyi kirletiyor. 2016 yılında KLHK, Endonezya’daki hareketin yardımıyla bir çalışma yürüttü: Endonezya’daki 27 şehirde mağazalarda poşet ücreti uygulaması başlatıldı ve sonrasında plastik tüketimi %80 oranında azaldı. Ancak sonuçta yasa hiçbir zaman kabul edilmedi ve plastik poşetler ücretsiz olarak dağıtılmaya devam etti. Çevrimiçi imza kampanyası #Pay4Plastic, kirliliğin azaltılması ve yeniden kullanılabilir alışveriş poşetlerinin kullanılması için acil bir yasa çıkarılması çağrısında bulundu.

Japonya: Pierce Group hayvan deneylerine son veriyor
Kozmetik üreticisi Pierce Group, ürünlerinin etkinliğini doğrulamak için hayvanlar üzerinde testler yaptı. Japonya’da hayvanlar üzerinde test yapmak yasadışı olmadığından, şirket kuralları ihlal etmemiştir. Hayvan deneylerine karşı çevrimiçi bir dilekçe 21.166 imza topladı.

Kanada: Starbucks kahve dükkanlarında plastik tüp ve kapakları kaldıracak
Starbucks dünyanın en büyük kahve dükkânları zinciridir. Şirket her yıl, çöp sahalarına ve okyanusa karışan 1 milyardan fazla plastik pipet kullanıyor. Pipetler petrol bazlı malzemelerden yapıldığı için, 1.000 kilogramlık üretim atmosfere 3.530 kilogram gaz salmaktadır. Sadece toprak değil, hava da kirlenmiş durumda.

Türkiye: Faselis antik kenti ayakta kaldı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, antik kentte Fazelis Dream Hotel’in inşası için 180 dönümlük bir alan tahsis etti. Fazelis, tarihi açıdan değerli görülmediği için inşa etmeye karar verdi.

Yaklaşık 100.000 imza toplayan #FaseliseHayır imza kampanyası ve arkeologların kazıları sayesinde, yerel Orman ve Su Yönetimi Bakanlığı otel inşaatı için bölgenin devrini iptal etmeye ve Faselis’i korumaya karar verdi.