Esogü Özel Güvenliği Cezasız Kalmamalı

11 Mart 2013 Pazartesi günü öğlen saatlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü önünde toplanan ve yemek zammını protesto eden öğrenciler, yemeklerini paylaşmak üzere yemekhaneye yürürken aynı üniversitenin özel güvenlikleri tarafından gasp ve darpa uğramış, zorla alıkonmuştur.

Olayla ilgili video'da görüleceği gibi öğrenciler %100 haklı ve haklarını aramaktadırlar.

İlgili yasa özetle şöyle diyor:

Özel güvenliğin direk müdahale yetkisi yok. "Önleyici Tedbir", "Çevre Emniyet Tedbiri", "Eşgal Bilgilerinin Not Alınması" gibi görevleri var. Bu görevler doğrultusunda genel kolluğa bilgi verebiliyorlar. En büyük müdahale "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" durumunda olabiliyor, o da yakalamadan veya etkisiz hale getirmekten ibaret olabiliyor. Sonrasında da yakalananlar genel kolluğa teslim ediliyor.

Olayın tamamının görüntülendiği videolarda öğrencilerden yana suç unsuru yok. Özel Güvenlik grubu tarafından yapılan müdahale -burada saldırı olarak nitelendirebiliriz- tamamen keyfi ve suç niteliğindedir, hukuka aykırıdır.

Bu alenen şiddet karşısında kayıtsız kalmamalı ve bu özel güvenlik grubunun cezasız kalmaması için birlik olmalıyız!

Esogü Özel Güvenliği Cezasız Kalmamalı

• Esogü Özel Güvenliği Cezasız Kalmamalı