Zorunlu Askerlik Kaldırılsın Profosyonel Ordu Kurulsun

Zorunlu askerliği temel alan yasa 1927'de çıktı. Bugüne kadar, süresi kısalmakla birlikte, askere alma usul ve esaslarında önemli bir değişiklik olmadığı görülmektedir. Türkiye'deki zorunlu askerlik sürecinin, Avrupa ile kıyaslandığında daha katı ve toplumdan yalıtılmış bir uygulama olduğunu tespit etmek gerekmektedir. Sistem, evli olan ve ailesine bakacak kimsesi olmayan insanları dahi yaşadığı yerden farklı ve uzak bir garnizonda, ailesi için bir sosyal güvence sağlamadan askere alıp, şahsı ve aileyi sosyal, psikolojik ve ekonomik açıdan mağdur edebilmektedir. Askerliği süresince ailesini birkaç defa görebilen pek çok asker ve ailesi için bu sürecin tahmin edilenden çok daha yıkıcı olabileceğinin düşünülmesi gerekmektedir.
Askere alınan her bir kişi, en verimli çağında en verimsiz olabileceği bir iş için ekonomiden çekilen bir girişimci veya çalışan demektir. Ekonomiden çekilme süresi 19 - 27 ay arasına kadar çıkmaktadır. Bunun ekonomiye zararını ölçmek zor olmakla birlikte, buna motivasyon kaybı da eklendiğinde ekonomiye maliyetin her yıl 10 milyar doların çok üzerine çıkabileceği görülür. İş gücünü 15 ay kadar tecrübe ve eğitimden uzak tutmak ekonomide uzmanlaşmaya darbe vurmaktır.
Zorunlu askerliğin kaldırılarak hem ülke hem devlet hemde vatandaşlar açısından profosyonelleşme çabalarıyla profosyonel ordu sistemine bir an önce geçilmeli ve bu sorunlar ortadan kalkmalı diyorsanız o halde buyrun bedelli için 15 bin tl değil zorunlu için 15 milyon imza oluşturalım.