Üniversitelinin Hakkı Olan Bahar Şenliklerine/festivaline Elleme!

Her yıl onbinlerce üniversiteliyi bir araya getirerek bütün yılın yorgunluğunu attığı spor, kültür ve eğlenceli aktivitelerin yanısıra konserlerlede renklenen Bahar Şenlikleri son yıllarda bazı siyasi güçler tarafından engellenmekte veya bunu bir malzeme olarak kullanarak kendi menfaatleri doğrultusunda harmanlanarak gerçekleştirilmektedir. Bu durum karşısında üniversitelinin hakkı olan ve bunu engellemeye çalışan yönetim, valilikler ve bazı toplum kuruluşlarını kınıyor ve bu durumun 2016 yılında son bulmasını istiyoruz.

Yapılan şenliklerin sadece eğlence amaçlı değil sosyal ve kültürel aktivitelerin de içinde olduğu bir bütün olduğunu unutmamak gerek!

Son olarak Üniversitelerin siyasi kurumlar olmadığını, eğitim kurumları olduğunu her defasında hatırlatan kurumların aynı anlayış içinde olarak üniversitelilerin festivallerine de dokunmamaları gerektiği ve bahaneler üreterek değilde böyle etkinliklere gerekli koşullar üreterek desteklemeleri gerektiğini tekrar hatırlatmak isteriz.

BU KAMPANYAYI DUYURMAK ADINA ÇEVRENİZDE Kİ İNSANLARLA DA PAYLAŞMANIZI RİCA EDERİZ.

Yerlere Göre Dağılım

Yaşlara Göre Dağılım

Mesleklere Göre Dağılım

Üniversitelinin Hakkı Olan Bahar Şenliklerine/festivaline Elleme!