Shell'in Kuzey Kutbu'nda Petrol Arama İzinleri İptal Edilsin!

Shell, önümüzdeki yaz Kuzey Buz Denizi’nde, Alaska açıklarındaki berrak sularda petrol aramaya hazırlanıyor, fakat dev petrol şirketi daha güneydeki sularda bile kullandığı ekipmanların güvenliğini sağlamaktan aciz. Son olarak bir kış fırtınası sonucunda petrol platformlarından biri Alaska açıklarında kontrolden çıkınca Shell’in son dönemdeki fiyaskolarına bir yenisi daha eklendi.

© ABD Sahil Güvenlik
Shell’in platformu Kuzey Buz Denizi’nden römorklar aracılığıyla çekilirken meydana gelen şiddetli fırtına çekme halatının kopmasına yol açtı. Sayısız kurtarma denemesinden sonra durum iyice tehlikeli bir hal aldı ve şirket platformun sürüklenmesine engel olamadı. Platform Kodiak Adası yakınlarında karaya oturdu. Shell ancak şu sıralarda, karaya oturmasından altı gün sonra platformu tekrar yüzdürmeyi başardı ve zararın ne boyutta olduğunu henüz kimse bilmiyor.

Bütün bu olanlara rağmen Shell, 2013’de Kuzey Kutbu’nda petrol aramakta ısrarlı ve bugünlerde şirkete bu fırsatın verilip verilmeyeceği tartışılıyor. Shell’in Kuzey Kutbu’nda bu yıl ve sonrasında yapmak istediği petrol aramalarını durdurmak için hala şansımız var.

Hemen harekete geç ve Kuzey Kutbu’nu korumak için kampanyamıza katıl. ABD Başkanı Obama’dan Kuzey Kutbu’nda petrol aramalarını durdurmasını ve Shell’in arama izinlerini iptal etmesini iste.

• İsim Bulunduğu Yer Meslek Tarih
  • Melisa Erbil Kocaeli Öğrenci K. Sahibi