Rehber

Etkili Bir İmza Kampanyası Nasıl Düzenlenir?

Öncelikle kampanyanız için konuyu kısaca özetleyen basit bir başlık kullanın. Uzun kampanya başlıkları kampanyaya odaklanmayı zorlaştırır.

Kampanya metniniz olabildiğince açık ve konuyu tüm yönleriyle hedeflediği kişi ya da kuruma izah etmeye yeter derece bilgi içermelidir. Metni doğrudan hedeflenen kişi ya da kuruma hitap ederek hazırlayabileceğiniz gibi genel bir kamuoyu bilgilendirmesi şeklinde de hazırlayabilirsiniz.

Kampanyanıza mutlaka görsel ekleyin. Görsel desteği olan kampanyalar daha çok ilgi görmekte ve ayrıca sosyal medya ortamında paylaşılırken daha fazla viral etki yapmaktadır.

Sanal İmza Kampanyaları Ne İşe Yarar?

Sanal imza kampanyaları; tıpkı alternatifi doğrudan imza kampanyaları gibi bir konuyla ilgili kamuoyu baskısı oluşturmak için düzenlenir. Bunu başardığı takdirde imza kampanyası hedefine ulaşmış demektir. Bir sonraki adım olan kampanyanın amacına ulaşması konusu ise tümüyle kampanya sürecinin dışında bir adımdır. Yeterli kamuoyu baskısı oluşmuşsa düzenlenen kampanyalar ilgili özel kişiye ya da tüzel kuruma ulaştırılıp sonuç beklenir.

Kampanya Düzenledim. Şimdi Ne Yapmalıyım?

Kampanyanıza katılımı artırmak için sahip olduğunuz sosyal medya hesaplarını kullanarak kampanyanızı yaygınlaştırabilir, medya kuruluşlarına iletebilir ve/veya benzeri tüm iletişim araçlarını kullanarak kampanya linkini paylaşabilirsiniz. Ayrıca eğer düzenlediğiniz kampanya sosyal sorumluluk kapsamı içinde değerlendirilebilir bir konumdaysa tarafımızdan Facebook ve Twitter gibi sosyal medya ortamlarında paylaşılarak daha fazla kişinin haberdar olması sağlanır. Bu konuda desteğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız bizimle Facebook sayfamız üzerinden veya iletişim sayfamızdan iletişime geçerek bilgi verebilirsiniz.

Yeterli İmzayı Topladım. Ne Yapmalıyım?

Kampanya sahipleri; düzenledikleri kampanyanın detay sayfasında bulunan Kaydet bölümünden imzaları PDF ve HTML formatında bilgisayarına kaydedebilir, dilerse bunları matbu hale getirebilir ve hedefledikleri kişi ya da kuruma doğrudan veya internet ortamı üzerinden iletebilirler. Kampanyaların hedeflenen kişi ya da kuruma ulaştırılması tümüyle kampanya sahiplerinin sorumluluğu altındadır. imza.la; tüm bu süreç için yalnızca aracı platform işlevi görür.

imza.la ile ilgili özgün fikirleriniz, düzenlediğiniz ya da başkalarının düzenlediği kampanyalar hakkında iletmek istedikleriniz, rehberin yetersiz kaldığını düşündüğünüz konular varsa lütfen bizimle iletişim kurun. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.