Mudurnu Yeniceşihlar Köyünde Taşocaği Yapilmasin

Bolu'nun Mudurnu İlçesine bağlı Yeniceşıhlar köyünde yapılmak istenen taşocağına geçtiğimiz yıl, köy halkının direnmesi üzerine durdurma kararı gelmişti, ancak şimdi tekrar yapıma başlanacak, hukuksuz ve güçlüden, parası olandan yana olan bu karar, köylünün yaşam alanına açık bir saldırıdır. köyün hemen üstünde yer alan tepelerde 35.000 ağaç kesilecek! dinamit patlatılacak ve her bir patlama 3.2 şiddetinde bir depreme eşdeğer, patlatılan kayalar köylünün can güvenliğini tehdit eder mahiyette. çıkan toz civarda yaşayanların sağlığını tehlikeye sokarken, taşocağının yapılacağı mecra köylünün su kaynağını da içine alan bir yer ve çalışmalar suyun kesilmesi ya da kirlenmesi anlamına geliyor. köy halkı bir yıl direndi ancak şimdi tekrar direnmesi gerekiyor ve daha çok desteğe ihtiyaçları var, lütfen doğa için, yaşam alanlarımız için duyarlı olalım, bir imza da siz atın! Paranın gücüyle şahlananların görmedikleri doğa, yarın tokadını hepimize atacaktır..