Medyada Televizyon Dizilerinde Ve Filmlerde Organ Nakli İle İlgili Yanlış Bilgiler

Son olarak o hayat dizisinde kurgulanan böbrek nakli bütünuyle hatalarla dolu bu hatalar 1.)böbrek nakli için aranan böbrek kan bağışı gibi sosyal medyada paylaşılıyor ÝANLIŞ ..çünkü organ naklinde esas olan canlıdan olacaksa yakınlarından 4.kuşağa kadar akraba olmalı bazen çok yakın aile dostu ancak buda hastaneninetik kurulunca değerlendirilir uygun görülürse nakil gerçekleşir
2.) Organ nakli parayla olmaz sadece ve sadece gönülden bağış ile olur
3.)organ naklinin kadavradan olanı sadece ve sadece hastanenin yoğun bakım ünitesinde gerçeklesir kişi beyin ölümü doktorlar tarafından rapor verildiği takdirde ailesinin isteği ile bağış yapılırsa ulusal listeye göre en acil gereksinimi olan hastaya verilir bunda torpil olamaz sadece ve sadece nakil bekleyen hastanın klinik değerleri sonucunda acil olduğu belirlenir
4.) En çok karıştırilan beyin ölümü ile bitkisel hayattır ki bitkisel hayatta olan bir hasta 10 senede geçse hayata dönebilir ancak beyin ölümü gerçekleşen kişi artık geri dönmesi imkansızdır
UNUTULMAMALIDIR Kİ ORGAN NAKLİ BUGÜN BANA İSE YARIN SİZE GEREKEBİLİR