Mbg Mezunları Ve Öğrencileri Olarak ''özgün'' Bir Unvan İstiyoruz!

"Çağımızın bilimi olarak adlandırılan ve açılan bölüm sayısı hızla artan Moleküler Biyoloji ve Genetik (MBG) mezunlarına hak ettikleri değer verilmemektedir. MBG okuyan birçok kişi hayal kırıklığına uğruyor ve bu bölümü seçtiği için çok pişman oluyorlar. MBG bölümü öğrencileri olarak, aldığımız eğitimi hesaba kattığımızda, bölümü bitirdikten sonra bize ''Biyolog'' unvanının verilmesini uygun bulmuyoruz. Elbette ki biyoloji bölümünü küçümsüyor değiliz. Fakat almış olduğumuz eğitimin içeriği son derece farklı olduğu gibi çalışma alanlarımız da aldığımız eğitime paralel bir özgünlük arz etmektedir.

Ülkemiz ve insanlık adına bilime hizmet etmek isteyen MBG öğrencileri ve mezunları olarak ülkemizin sahip olduğu beyin gücünün heba edilmemesi namına YÖK’ün bölümümüze hak ettiği değeri vermesini, aldığımız eğitime ve iş alanlarımıza uygun düşen “moleküler biyolog” veya “genetik uzmanı” unvanının bize verilmesi konusunda yöneticilerimizin gerekli hassasiyeti göstermesini beklemekteyiz. Tek isteğimiz geleceğimizle oynanmaması."

Mbg Mezunları Ve Öğrencileri Olarak ''özgün'' Bir Unvan İstiyoruz!