Laborant Ve Veteriner Sağlık Bölümü Öğrencileri Ve Mezunları

Bu bölüm hemşireliğin üst öğrenimi olarak sayılmış kıdem ve maaş yükseltmek için okunuyordu. Laborant ve Veteriner Sağlık bölümü iki alanı birlikte kapsamakta, iki alanda da çalışma imkanı vermiştir.Asıl sorunumuz ise mezun olduktan sonra başlamaktadır. Laborant ve Veteriner Sağlık bölümü olarak her iki eğitimi almamıza rağmen çalışma imkanlarımız kısıtlanmaktadır. Bölümümüzün açık ve örgün olarak toplamda yaklaşık 7.500-8000 mezunu olmasına rağmen, 2 yılda bir gerçekleştirilen KPSS sınavında sadece 4 kişi atanabildi. 2 kişi laborant ve 2 kişide veteriner sağlık teknikeri olarak atandı.Tekniker alımı yerine bütün alımlarını teknisyenlik üzerine kurarak binlerce teknikerin açıkta kalmasına sebep olmuş ayrıca teknisyenlik kadrolarının çoğunun boşta kalmasına neden olmuştur.Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı’ nın 25 AĞUSTOS 2011 tarihli 28036 sayılı resmi gazetesinde yayınlanan tıbbi laboratuvar yönetmeliğinde bölümümüz öğrenci ve mezunlarına verilen çalışma imkanı bu yönetmeliğin ek-1 sayfasında açık olarak belirtilmiştir. Sağlık Bakanlığına bağlı yerlerde çalışmamız için (yani halk sağlığı laboratuvarlarında,devlet ve özel hastanelerde çalışmamız için ) 1 yıl staj yapma yada çalıştığını kanıtlama şartı konulmuştur. Halk Sağlığı hastanelerinde staj yapmamıza üniversitemiz onay vermemekte tarım bakanlığına yönlendirmektedir. Bu yüzden öğrenciler ve mezunlar bu kez gönüllü staj yapmak için il sağlık müdürlüklerine yönelmişlerdir. Bu kezde Türkiye genelinde bir kaos oluşmuş ve il sağlık müdürlükleri birbirine düşmüştür.
Durumum vahimiyeti ortadadır.Hastanede laborantlık üzerine iş başvurularında ise hayvan ve veterinerlik üzerine eğitim aldığımız ve il sağlık müdürlüğünün bunu kabul etmediği öne sürülerek olumsuz cevap almaktayız. Halbuki RESMİ GAZETE yazısındada oldugu üzere 1 yıllık zorunlu veya gönüllü staj yapıldıgında hastanede laborant olarak çalışma hakkımız vardır ancak bu hakkımızıda kullanamamaktayız staj imkanı verilmemektedir. örgün de okuyan arkadaşlarımız stajlarını yapabilmekte açık öğretimde ise yeni mezun olacaklara böyle bir imkan tanınmaktadır.önceden mezun olanlar için ise herşey çok daha zor olmaktadır.gönüllü staj yapabilecegimiz hastane bulmakta zorlanmaktayız. İş istihdamı nedeniyle büyük şehirler haricindeki illerimizde bu bölümün ve aldıgımız diplomanın geçerliliği yoktur. resmi gazete yazısını ise kabul etmemek için direnmektedirler.il sağlık müdürlüğüne ünvanımızla ilgili yazı gitmediği için sorun cıkarmaktadır. oysa bu bölümü okumakta olan ve mezun olan bir çok arkadaşımız hastanelerde stajını yapmakta ve çalışmaktadır. bu çelişki eğitim hayatımızı ve iş hayatımızı olumsuz yönde etkilemektedir.

Laborant Ve Veteriner Sağlık Bölümü Öğrencileri Ve Mezunları

• Laborant Ve Veteriner Sağlık Bölümü Öğrencileri Ve Mezunları