İibf Adaletsizliğine Son

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının yıllardır yaşadığı mağduriyeti, bu yıl(2013)ın ilk B Grubu Kpss alımlarıyla ayyuka çıkmıştır. İktisadi yönetim alanında en az dörder yıl öğrenim görmüş yaklaşık 350.000 genç maddi ve manevi anlamda derin hezeyanlar içerisindedir.
Yıllardır ailelerinin destekleriyle belli bir başarı elde etmiş bu genç ve dinamik kitle, bir birey olmanın ne demek olduğunu, hak ettiklerini düşündüklerini almak için sizlerden destek talep etmektedir. Desteklerinizle birlikte bilinç dışı uygulamalara son verme adına sesimizi duyurmaya çalışacağız. Bu sayede, İİBF adına yalan yanlış hesaplarla bürokratların tepkilerini İİBF'nin üzerinde toplanmasına sebebiyet verenleri de bu şekilde engellemiş olabiliriz.

Belli başlı taleplerimizi özetleyecek olursak;

1-Yaş sınırının ortadan kaldırılması.
2-GİH-VHKİ kadrolarının yalnızca İİBF mezunlarının tercih edebilmesi yolunun açılması.
3-KPSS puanının her ne şekilde olursa olsun tek atamada geçerliliğini kaybetmesi.
4-Açıktan alımlarda, mülakat listesine geçerlik mazereti olmadan gidenlerin puanı kullanım hakkının tümüyle iptal edilmesi.

Bu haksızlıklar, siyasi beklentiler içerisinde olanlar tarafından rant aracı olarak kullanılabilir ve buna bu zamana dek engel olan gençler bu tavırlarını sürdüreceklerdir ;lakin yaşananlar gelecekte de bu haksızlığın giderileceği inancını silmektedir yavaş yavaş.

Teşekkürler.

İibf Adaletsizliğine Son