Hasta Tutsak Hasan Kaçar'a Tahliye Karari İstiyoruz!

Hasan Kaçar’ın Sağlık Durumu Çok Ama Çok Acil!

Haziran ayında Rize Cezaevi’nden Metris’e getirilen Hasan Kaçar’ın durumu giderek kötüleşiyor. Zaten dayanılmaz durumda olan ağrıları iyice artmış durumda. Ankilozan spondilit başta olmak üzere çok sayıda rahatsızlıkla var gücüyle mücadele etmeye çalışan Hasan Kaçar henüz 30′larında ama 50 yaşından büyük gösteriyor ve son derece zayıf. Bu yazıda kullandığımız, 4 sene önce çekilen resimle alakası kalmadı. Ankilozan Spondilit (Suna Pekuysal ve Ahmet Mete Işıkara’nın hastalığı) nedeniyle eğrilen kemikleri iç organlarına baskı yaparak vücudunu günden güne harap ediyor. Buna, tahliye edilme umuduyla gelip, hiçbir sonuç alamadığı İstanbul’daki belirsiz bekleyişin getirdiği moral bozukluğu da eklenmiş durumda.

Hasan Kaçar’ın sağlık durumundan ciddi endişe duyan ailesinin sözleri aşağıda. Durum çok acil, lütfen dikkat çekelim, duyuralım! Adalet Bakanlığı’ndan Hasan Kaçar için bir an önce harekete geçilmesini, acilen açıklama yapılmasını istiyoruz!

“Hasan artık tekerlekli sandalyede. Serumla besleniyor ve başını dahi çeviremiyor. Yürüyemiyor. Gece uyuyamıyormuş. Hep ağrısı var.. Doktora götürmüyorlarmış.. Bilmiyorum ne yapmamız gerekiyor..? Ne yapmalıyız!

Bu kadar acil bi meseleyi de deprem gibi siyasileştirip her şeyi , tüm samimiyeti silmeye ne gerek vardı! Yoksa biz ilgilileri salak mı sanıyorlar? Göremiyor muyuz neler olduğunu sanki hah! Masadaki en renksiz dosyada hastalar duruyor. Bir dirsek çarpınca biri “hııı bu da vardı” diyor olmuyor! Eğer ona bir şey olursa o devleti de, hastaları pazarlığa konu eden siyasetçileri de sileriz kafamızdan. Çünkü bir insanı bile bile ölüme gönderen devlet bir halkı da sevemez! “

Hasta Tutsak Hasan Kaçar'a Tahliye Karari İstiyoruz!