Hasta Tutsak Abdullah Kalay'a Özgürlük!

KANDIRA 2 No’lu F TİPİ HAPİSHANESİ’NDE Abdullah Kalay, 13 Nisan 2012 tarihinde kalp krizi geçirmişti, saatlerce hastaneye götürülmedi. Adeta ölüme terk edildi. Devrimci tutsakların saatler süren eylemi neticesinde Abdullah Kalay, “koma halindeyken” yürütülerek “hastaneye” götürüldü. Geç müdahale,iki buçuk saat sonra hastaneye yetiştirildiği için kalbin de ağır tahribat oldu.Kalbinin yüzde 70'i çalışmamaktadır.Ağır hastalığından dolayı infazının durdurulması tedavinin dışarıda sürdürülmesi için ADLİ TIP kurumu ise hasta tutsaklara karşı ideolojik yaklaşmaktadır.Adli Tıp rapor verse bile 'toplum için yararı' değerlendirerek tahliye edilme durumları tamamen ortadan kaldırılmıştır.
Abdullah Kalay bir kez daha Adli Tıp Kurumu'na başvurdu. Kalbinin yüzde 65'i çalışmadığına dair Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanın Eko sonuçları olmasına rağmen Keza bir damarı tıkalıdır. Anjio olamıyor, işlevsizdir. Bir damara ise anjiyo yapılmış stent takılmıştır. Bütün bunların yanında Ölüm Orucundan kaynaklı Wernicke Korsakoff hastasıdır. Adli Tıp Raporları Dikkate bile almamıştır. Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde ki sıradan bir muayeneye atıfta bulunarak, raporları dikkate almayarak Abdullah Kalay’ın dışarıda tedavisinin devam edilmesine ilişkin talebi rededildi. Adli Tıp 3.İhtisas Kurulu red kararında (20 Şubat 2013) (kararı da 2 ay sonra, 25 Nisan 2013)bildirmiştir. 'nabzı atıyor, kalbi çalışıyor, normaldir' diye Abdullah Kalay’ ın hapishanede hayatını devam ettirebileceğine oy birliğiyle karar verilmiştir.

Altınçağ Yolcusu

Hasta Tutsak Abdullah Kalay'a Özgürlük!

• Hasta Tutsak Abdullah Kalay'a Özgürlük!