Ali Mükan'a Özgürlük !

13.11. 2012 tarihinde ülke genelinde Demokratik Haklar Federasyonu'na yönelik yapılan operasyonda DEDEF Genel Başkan Yardımcımız Ali Mükan ve bazı Federasyon delegelerimiz hiç bir gerekçe gösterilmeden hukuksuz bir şekilde sabahın erken saatlerinde evlerine baskın yapılarak gözaltına alınmışlardır. Daha sonra Malatya Ağır Cezam Mahkemesi tarafından keyfi uygulamalarla Genel Başkan Yardımcımız Ali Mükan ve delegemiz Mustafa Aytaç tutuklanmıştır.

Genel Başkan yardımcımız Ali Mükan AKP'nin ileri demokrasi safsatalarının son kurbanı olmuştur. Ali Mükan arkadaşımız Dersim'de son zamanlarda Dersimlilerin diline, kültürüne, inancına ve coğrafyasına karşı sistematik olarak sürdürülen asimilasyon politikalarına karşı sürdürdüğü mücadelesiyle AKP'nin hedefi haline gelmiştir.

Ali Mükan arkadaşımız son olarak Peri'de ki baraj karşıtı mücadelesiyle de devletin ve sermayenin hedefi halindeydi. Dersim Halkı'na karşı yıllardır sistematik olarak sürdürülen asimilasyon ve yerinden sürme politikalarının son örnekleri hukuksuz yere gözaltına alma tutuklama vb. şekilde devam etmektedir.

İşte tamda bu sebeplerden dolayı Genel başkan yardımcımız Ali Mükan, Dersim Kültür Derneği delegemiz Mustafa Aytaç, Yaşar Oğuz, İzmir Dersimliler Derneği delegemiz Aslan Sultan ve Başak Öztaş hiç bir gerekçe gösterilmeden, hukuksuz bir biçimde gözaltına alınmışlardır. Genel Başkan Yardımcımız Ali Mükan, Dersim Kültür Derneği delegemiz Mustafa Aytaç tutuklanmış, Dersim Kültür Derneği delegemiz Yaşar Oğuz İzmir Dersimliler Derneği delegelerimiz Aslan Sultan ve Başak Öztaş serbest bırakılmıştır.

AKP iktidarı kendi gibi düşünmeyen, kendi gibi yaşamayan, mevcut siyasetine muhalif olan tüm demokrasi güçlerini örgüt mensubu göstererek tasfiye etme derdine düşmüştür. Ama bu çabaları nafiledir. Bizler Dersim halkının örgütlü gücü olan Dersim Dernekleri Federasyonu olarak AKP Faşizminin ve cemaatlerin Dersim üzerindeki tüm oyunlarını boşa çıkarmak için, tüm gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu vesileyle Dersim halıkınında Dersim'in dilini kültürünü inancını ve coğrafyasını savunan örgütlülüklerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Dersim halkının örgütlü gücünün AKP'ye boyun eğmeyeceğini ve onun tüm kirli oyunlarını boşa çıkaracağına inanıyoruz.

Ali Mükan yanlız değildir,
Ali Mükan ve DEDEF üyelerimiz derhal serbest bırakılsın, Keyfi operasyonlar son bulsun,

Ali Mükan'a Özgürlük !