Adiyaman Güçlü Tekstil İşçileri

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi’nde Kurulu bulunan fabrikalarda çalışan işçilerimiz yıllardır patronların aşırı kar hırsının kurbanları olarak sendikasız, sigortasız, 8 saatten fazla, sağlıksız iş ortamlarında, son derece kuralsız, her türlü yasal haklardan yoksun bir şekilde kölece çalıştırılmaktalar. Çoğu asgari ücretin bile altında ücretlerle, her an işten atılma korkusuyla, evlerine bir parça ekmek götürebilmek, çocuklarının asgari ihtiyaçlarını karşılayabilmek için, tatil, izin demeden gençliklerini, ömürlerini verdikleri işyerlerinde kölece çalışma koşullarına ve patronlarının insafına terk edilmiş durumdalar.
Anayasal hakları olan Sendikaya üye oldukları için işten atılan 250 Güçlü Tekstil işçisi de tüm bu haksızlığa ve hukuksuzluğa, patronların, yerel yetkililerin yasa tanımaz tutumuna karşı, zaten yasalarda kendilerine tanınmış olan haklarını elde edebilmek için, her türlü engellemelere göğüs gererek seslerini duyurabilmek için yasal ve meşru bir mücadele vermekteler.
İşçiler yasal hakları olan sendikalı olarak çalışmak istiyorlar. Maaşlarının insanca yaşanacak bir düzeyde olmasını ve zamanında ödenmesini, yasal hakları olan haftada bir gün(Pazar) ücretli tatil yapmak, yıllık izin kullanmak istiyorlar. Sigortasız işçi çalıştırılmamasını, sigortalarının tam ve zamanında yatırılmasını, hastalanıp rapor aldıklarında işten atılmamak, taziye, doğum, evlilik gibi günlerde izin kullanabilmek istiyorlar.

Ancak yasaları çiğneyen, işçileri sigortasız çalıştırarak hem işçileri hem devleti dolandıran, sahtekârlık yapan, resmi tatil günü olan pazarları, bayramları ve resmi tatillerde bile mesai ücreti vermeden işçileri zorla köle gibi çalıştıran, emeklerini çalan, Anayasal hakları olan sendikalı olma haklarını kullandıkları için işçileri işten atarak, sendikadan istifaya zorlayarak suç işleyen patronlardan kimse hesap sormuyor. Kimse işçilerin uğradıkları bu haksızlığı, bu adaletsizliği gidermek için patronun yakasına yapışmıyor… Tam tersine, patronu korumak için işçilere karşı şiddet kullanarak, birleşmelerini, hak aramalarını engellemeye çalışıyorlar.
Bizler aşağıda imzası olan yurttaşlar olarak, işçilere yapılan bu haksızlığın ve hukuksuzluğun, OSB’deki kölece çalışma koşullarının son bulmasını istiyoruz. Başta Adıyaman Valiliği olmak üzere, yetkililerin Güçlü Tekstil’de sendikaya üye oldukları için işten atılan işçilere yapılan bu haksızlıklara, patronun her türlü yasa dışı ve hukuksuz uygulamalarına göz yummasına son verilmesini, işçilerin zaten yasalarda mevcut olan taleplerinin yerine getirilmesini, daha fazla mağdur edilmeden işlerine sendikalı olarak geri dönmelerini talep ediyoruz.

Adiyaman Güçlü Tekstil İşçileri