25 Kasıma Kadar 25 Bin İmza İle 5 Sığınma Evi Kampanyası

KKTC Başbakanı ve Bakanlar Kurulu'na;

Bizler aşağıda imza sahipleri, ülkemizde kadına yönelik şiddet eylemlerinin arttığı ve önleyici mekanizmaların hayata geçirilmediği gerçeğinden hareketle, bir insan hakkı olan ve devletin görevi olan sığınma evlerinin, beş kazamızda da en kısa zamanda açılmasını ve buna ek olarak Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin ivedilikle faaliyete geçirilmesini sizlerden talep ediyor ve 25 Kasım 2016 tarihine kadar 25 bin imza hedefiyle bu imza kampanyasını gerçekleştiriyoruz.

Kadın Sığınma Evi Nedir?
Yaygın ismiyle Kadın Sığınma Evleri, kadınların yakın çevrelerindeki genellikle aile içindeki erkekler tarafından (koca, baba, sevgili, partner ve dahası) şiddet gören kadınlar ve çocuklar için barınma imkânı sağlayan yerlerdir. Bu evlerin amacı, kadınlara ve çocuklarına güvende hissedecekleri bir alan sağlamak, bu süreç içerisindeyse kadınların yeniden hayata katılmalarını sağlayacak önlemler ve çözümler bulmalarına yardımcı olmaktır.

25 Kasıma Kadar 25 Bin İmza İle 5 Sığınma Evi Kampanyası